torstai 5. lokakuuta 2017

20 kissanpäätä :)

Sain kuin sainkin 20 kissanpäätäni tehtyä. Tarkoitus oli kokeilla, miten hieman kapeampi ja tarkoituksellisempi harjoittelu mahtaisi toimia. Ja ihan suht hyvinhän se toimi. Piirtäminen oli niin paljon helpompaa kun mielessä oli jokin tietty tavoite. Oli helppo istua alas ja vain piirtää kun tiesit jo etukäteen mitä piirtäisit.




Ihka ensimmäisen pään kanssa huomaa miten ruosteessa sitä aina on tovin tauon jälkeen. Seuraavan pään kanssa homma alkoi kuitenkin jo sujumaan. Näitä tehdessä opin jo näkemään perusmuotoja vähän paremmin ja asennon ja kuvakulman piirtäminen kävi helpommaksi. Sitä oppii myös kiinnittämään huomiota pieniin yksityiskohtiin kuten vaikkapa kissaeläinten korkeisiin poskipäihin.


Tätä tutkielmaa olisikin tarkoitus hyödyntää eräässä työssä, mutta koska aikatauluuni on ängennyt muutama vähän kiireisempi juttu, nämä jäävät vielä toviksi hautumaan. Vaikka olenkin todella tympääntynyt taidekilpailuihin, päätin kuitenkin ottaa osaa DeviantArtin watercolorists - ryhmän syyskilpailuun jonka teemana on 'Muutos'. Tällä viitataan vuodenaikojen vaihteluun, lintujen muuttoon jne.

Näistä kissanpäistä innostuuneena päätin soveltaa samaa tekniikkaa ennenkö aloin suunnitella työtäni paperille.

Ensin etsin kuvia laulujoutsenista ja halusin erityisesti kiinnittää huomiota niiden pään muotoon. Sitten tein pari suunnitelmaa itse työstä.

Halusin piirtää toisen joutsenista siivet levällään joten tein muutaman elepiirroksen, jossa havittelin joutsenen muotoa.

Tovin tutkimuksen jälkeen päädyinkin sitten tähän raakavedokseen. Koska työn tulee olla vesiväreillä tehty, en työstä tätä tämän enempää vaan siirrän kevyet ääriviivat vesiväripaperille ja pyrin luomaan lopullisen tunnelman värien avulla.

Kaikenkaikkiaan tämä tekniikka tuntui paljon paremmalta kuin se, että yrittää tehdä kaikkea kerralla. Taustaa varten katselin myös erilaisia vesiväritöitä niityistä ja pelloista, sillä halusin nähdä muiden taitelijoiden tulkintoja. Halusin myös luoda hieman tarinaa tähän kuvaan joten piirsin joutsenparin niin että ne katselevat kaukaisuuteen lentävää lintuauraa. Toinen joutsenista oikoo jo siipiään, valmiina liittymään muuttavien lintujen joukkoon.

Tänään olisi tarkoitus ruveta maalaamaan.

InkTober

InkTober on jo kovassa käynnissä etenkin Instagramin puolella. Aluksi ajattelin osallistua, mutta sitten tajusin etten halua pakottaa itseäni tekemään jotain ihan vaan somen takia. En tykkää musteella piirtämisestä, enkä siitä että minun pitää pakonomaisesti vain tehdä jotain ja äkkiä ladata se nettiin. Haluan nyt vain olla ja tutkailla kaikessa rauhassa, että mitä haluan tehdä ja miten.

Tässä puolukka jonka tein InkToberin mielessä pitäen. Olen tähän todella tyytyväinen ja pääsin lopulta kokeilemaan Strathmoren Mixed Media Tan - paperia. Kokemus oli todella mielenkiintoinen ja paperi skannautuu myös todella kauniisti. Tämä kuva on tehty vesivärikynillä, värikynillä sekä Pentel Pocket Brush Pen - sivellinkynällä.

Mass Effect Coloring Book

Päätin myös vihdoin ja viimein korkata toisen uusimmista värityskirjoistani. Ainut valitukseni näistä kirjoista on se, että osa piirroksista on sen verran tyyliteltyjä että osa hahmoista ei oikein näytä itseltään. Mutta kuvat ovat silti upeita ja paperikin osoittautui todella hyvälaatuiseksi vaikka se ensin vaikutti suorastaan pelottavan sileältä.

Päädyin valitsemaan kuvan, jossa on Geth Troopereita sekä Geth Colossus. Jostain syystä kuva huusi minulle heti: Therum!

Kuva on vielä melko kesken, mutta ainakin taivas, vuoret sekä Colossus ovat suurinpiirtein valmiita.

Ja tottakai tätä väritellessä pitää kuunnella asiaankuuluvaa musiikkia:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti