tiistai 17. heinäkuuta 2018

Kalakeitto kaurakermasta

Tuossa aikoja sitten ruokavaliopostailujen yhteydessä lupasin julkaista joskus käyttämiäni reseptejä, joten olisikohan jo pikkuhiljaa aika ryhtyä tuumasta toimeen 😂 Pyrin ruuanlaitossani siihen etten käytä punaista lihaa enkä maitotuotteita. Tosin joissakin tuotteissa tulee aina olemaan maitojäämiä kuten tämän reseptin kalaliemikuutiossa.

Tämä resepti pohjautuu Valion - sivuilta löytämääni reseptiin: https://www.valio.fi/reseptit/yrtti-siikakeitto/

Omassa, tuunatussa versiossani olen paksuntanut lientä sillä omasta mielestäni kalakeiton ei kuulu olla vetistä. Olen myös korvannut siian kalakuutioilla (seitiä) ja maidon ja kerman sijasta käytän kaurakermaa sekä hiukan vettä.


Kalakeitto kaurakermasta

(2-3 annosta) Resepti ei ole 100% maidoton kalaliemikuution vuoksi!

- 1 kalaliemikuutio
- 2dl vettä
- 4dl Planti kaurakermaa (yrtti)
- kalakuutioita (Pirkka kuutiot ovat MSC - sertifioituja)
- 4 perunaa
- 1 porkkana
- selleriä
- (purjoa tai nippusipulia)
- tilliä
- maustepippuria
- suolaa


1. Pese, kuori ja pilko kasvikset valmiiksi. Ota kalakuutiot sulamaan. Itse käytän kalaa yleensä vajaan paketin, mutta voit toki laittaa koko paketin jos siltä tuntuu.

2. Laita kattilaan 2dl vettä, 4dl kermaa sekä kalaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Itse laitan tässä välissä seokseen maustepippurit ja suolaa maun mukaan.

3. Lisää kiehuvaan seokseen perunat, porkkana sekä selleri. Anna kiehua hiljakseen 10min. VAHDI KATTILAA! Liian kuuma kerma kiehahtaa iloisesti ulos kattilasta jos sitä ei välillä sekoita.

4. Lisää kohmeiset kalapalat seokseen sekä purjo/sipuli. Purjo/sipuli ei ole mielestäni pakollista. Toki siitä tulee kiva, luonnollinen lisä keittoon kuin keittoon, mutta etenkin purjo tuppaa minulla jäämään jääkappiin, kun en oikein muuhun sitä käytä. Kesällä ostankin mieluummin nippu- eli kesäsipulia koska sitä voi huitaista myös salaattiin.

5. Keittele vielä hiljakseen n.10min kunnes kalapalat ovat kypsiä.

6. Tarjoile ruisleivän, kasvirasvalevitteen, kalkkunasiivujen sekä kaurajuoman kera. Keitto saattaa olla väriltään hieman vihreänharmaata. Tämä kuuluu ihan asiaan koska keittoon on laitettu kaurakermaa. Älä siis turhaan säikähdä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti