lauantai 30. kesäkuuta 2018

Cultivator's hiusväri

Kesäloman alkaessa sain jostain hirveän hingun värjätä hiukset. Muistelin, että mulla oli ollut joskus opiskeluaikoina punertavat hiukset ja ainakin vanhojen kuvien perusteella se passasi aika hyvin. En kuitenkaan halunnut lämminsävyistä punaa tällä kertaa vaan kaipailin jotain vähän tummempaa, ehkä jopa viininpunaista.

Ajatus myrkynhajuisista kaupanväreistä ei kuitenkaan kiinostanut ja kampaamovärjäys pitkille hiuksille ei ole ilmaista puuhaa. Muutenkin halusin ehkä enemmän sävytystä kuin varsinaista, radikaalia värjäystä.

Muistin joskus lukeneeni kasviväreistä eli hennasta. Törmäsin tätä kautta Cultivator'sin paljon kehuttuihin hiusväreihin. Ainakin arvostelut olivat päätähuimaavan huikeita. Silti vähän epäilytti, että voiko muka kasviväri tarttua noin hyvin. Etenkin mun lasimaisilla hiuksilla on vähän ikävä historia värien tarttumisen ja pysymisen suhteen. Ja vaikka väri tarttuiskin, juurikasvu on jäätävä. Väri tarvisi vähintäänkin ajoittaista päivitystä juurikasvun suhteen eikä ajatus hiusten jatkuvasta polttamisesta oikein kiinosta.

Cultivator'sia löytyi kuin tilauksesta Ylivieskan Kärkkäiseltä. Yhdellä paketilla hintaa 14,80€. Yhdessä paketissa on 4 väripulveripussia.


Tässä pakkaus. Jos tuntuu ettei näitä löydy muiden hiusvärien seasta hyllystä niin kannattaa vilkaista luonnontuote - puolelta. Siellä nämä sijaitsivat Kärkkäiselläkin.

Ohjeen mukaan väriä käytetään 1 pussi lyhyille hiuksille, 2 pussia keskipitkille hiuksille, 3 pussia pitkille hiuksille ja 4 pussia todella pitkille hiuksille. Itse sekoittelin 3 pussin verran. 1 pussi väriä sekoitetaan 100ml (eli siis 1dl) vettä. Tätä tietoa ei ihme kyllä netistä tuntunut löytyvän niin sitten millään, mutta lukee pakkauksen englanninkielisessä ohjeessa. Sekoitin värijauheen syvään posliinilautaseen. Yhteen lautaseen sain sekoitettua 2 pussia kerrallaan niin ettei tahna alkanut valua reunojen yli. Tahna haisee vahvasti ruoholle. Haju saattaa tuntua ensin hiukan villille, mutta mietipä haisisiko vetyperoksidi paremmalle.

Tahnan määrä tuntui vähän ylilyönniltä sillä tahnaa oli päässä lopulta aika paljon, mutta sain paineltua ja survottua tahnaa kyllä aika hyvin myös hiusten juureen sekä alla lojuviin niska- ja ohimohiuksiin. Nämä jäävät kotivärjäyksessä usein vähän liian vähälle huomiolle ja lopputuloksesta tulee epätasainen. Pitkien hiusten värjääminen itse ja yksikseen on muutenkin vähän akrobatianumero.

Pakkauksessa tulee mukana myös kertakäyttöhanskat ja hiusmyssy. Itse olin sen verran täpinöissä, että aloin lätkiä väriä tukkaan paljain käsin 😂 Mutta eipä tuossa mitenkään käynyt, koska kyseessä on myrkytön kasviväri. Kädet oli vaan aika punaiset värjäyksen jälkeen ja kynsissä oleva kynnenkovettajalakka sai kauniin vaaleanpunaisen vivahteen.

Kun tahna on levitetty huolellisesti, hiukset kerätään myssyn sisään ja värin annetaan vaikuttaa 30-90 minuuttia. Itse pidin myssyä täydet 90 minuuttia, koska lasimaiset hiukseni tuppaavat tekemään mitä itse huvittaa eivätkä kotivärit tahdo tarttua kunnolla.

Hiukset pestään värjäyksen jälkeen lämpimällä vedellä. Eli ei shampoolla eikä muillakaan aineilla. Itse jouduin huuhtelemaan hiuksiani aika kauan. Väriä saattaa tihkua hiuksista vielä huuhtelunkin jälkeen joten en suosittele valkoista pyyhettä enkä myöskään valkoisia vaatteita käytettäväksi heti värjäyksen jälkeen.

Värjäyksen jälkeen hiuksia ei pestä 2 vuorokauteen sillä väri syvenee tuona aikana yhä. Oma värini lähti liikkeelle turhankin lämpimän punaisesta sävystä, mutta tuon parin päivän aikana väri tummui ja viileni paljon luonnollisemmaksi. Hiukset tuntuivat tuon parin päivän aikana vähän oudoilta ja pörröisiltä, mutta eivät varsinaisesti likaisilta. Hiuksissa oli kuitenkin selvä ruohonhaju, joka tuntui selvästi etenkin jos hiukset pikkasenkaan kastuivat. Pidin hiuksia letillä tuon parin päivän ajan. Lyhyiden hiusten kanssa tämä on tietty mahdotonta. Suosittelenkin hoitamaan värjäyksen silloin kun hiusten ei tarvitse olla ihan tip top.

Kun vihdoin pääsin pesemään hiukset shampoolla ja hoitoaineella, lopputulos oli todella kaunis. Väri oli juuri sellainen kuin halusinkin ja hiukset olivat hyvin hoidetut ja terveen näköiset. Oma luonnollinen hiusvärini on tummahko ruskea, joten siihen nähden tämä väri tarttui todella hyvin.

Tästä lähdettiin liikkeelle. Luonnollinen värini on tummanruskea, väriltään melko neutraali. Ehkä kuitenkin enemmän viileänsävyinen kuin lämmin. Toukokuun auringonpaiste tuntui vähän kurittavan hiuksia ja niissä oli outo, harmahtava vivahde koko alkukesän.
Pyrin ottamaan edes jokseenkin samantyyppisen kuvan. Tässä tosin valaistus on hieman huonompi kun ilma meni niin sateiseksi. Väri on selvästi punaisempi ja syvempi.

Väri on käynyt nyt läpi muutamat pesut ja saunomiset enkä ole juuri huomannut mitään haalistumista. Tykkään värin luonnollisuudesta. Sen sijaan että se istuisi päässä kuin värikypärä, se reagoi vahvasti eri valaistukseen kuten luonnollisen värin kuuluukin. Tänään pääsin vähän kuvailemaan hiuksia mukavan pilvisessä säässä.

Luonnonvalossa punaisuus tulee paljon paremmin esiin, mutta se ei silti ole liian räikeä.

Takaapäin otetussa kuvassa näkyy, miten tasaisesti väri on levittynyt hiuksiin. Juuressa näkyvä tummuus johtunee lähinnä hiuslakasta, jota suihkutan aina jakaukseen. Ja luonnollisestihan alimmat hiukset ovat aina varjossa. Latvat liikkuvat sen verran vapaammin, että ne näyttävät vaaleammilta. Tuulesta temmattu kuva näyttää myös sen, että hiukset ovat hyväkuntoiset. Törmäsin vain valitettavasti taas parturiin joka leikkasi latvat saksilla. Lasimaisissa hiuksissa leikkausjälki näkyy tosi rumasti 😡

Hyvä puoli tässä on myös se, että minulla on edelleen 1 pussi väriä käyttämättä. Jos vaikka juurikasvu alkaa vaivata, voin värjätä sen tuolla ylimääräisellä pussilla. Jos taas tuntuu, että väri alkaa haalistua, voin surutta ostaa uuden paketin ja toistaa värjäyksen sillä hius ei vaurioidu. Päinvastoin.

Suosittelen tätä tuotetta kaikille, joita kotivärjäys ja hiusten sävyttäminen kiinostaa. Eri värejä voi myös sekoittaa keskenään. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon se, että kasviväreillä ei voi vaalentaa hiusta. Värivalikoimasta löytyy myös neutraalihko Cassia - sävy joka on tarkoitettu nykyistä hiusväriä vahvistavaksi ja tasoittavaksi sävyksi. Se tuo hiuksiin korkeintaan aavistuksen lämmintä sävyä. Jos ei heti kerralla uskalla lähteä väriä muuttamaan, voi kokeilla Cassiaa.

1 kommentti:

  1. Kaunis sävy. Minä en itse osaa värjätä hiuksia. Pitäisikin saada hoidettua hiusten värjäys kampaajalla nopeasti, sillä meillä on häät tulossa eteen parin viikon kuluttua. Kuitenkin ihan vieraiksi menemme, ei ole omat häät kyseessä. https://www.priimaparturit.fi/palvelut/

    VastaaPoista