torstai 13. heinäkuuta 2017

Brush and Pencil

Olen jo aiemmin mulkoillut Brush and Pencil - nimisen tuottajan uusia värikynätuotteita. Etenkin Textured - fiksatiivi sekä Powder Blender kiinostavat.






Textured - fiksatiivi

Brush and Pencil Textured - fiksatiivi on pääasiassa työstettävä fiksatiivi, mutta se toimii hieman erilailla kuin vaikkapa usein käyttämäni Winsor & Newton Professional - fiksatiivi. Textured - fiksatiivi suojaa alemmat kerrokset ja samalla palauttaa paperin pintaan lisää pintaa. Tämä mahdollistaa käytännössä rajattoman määrän kynäkerroksia. Ilmeisesti myös vaalealla piirtämisen tumman värin päälle pitäisi onnistua. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.

Powder Blender

Powder Blender on ikäänkuin jauhemainen liuotin värikynille, joka mahdollistaa niiden työstämisen samalla tavalla kuin kuivapastelleja käytettäessä. Tämä nopeuttaa erityisesti taustojen tekemistä, joka tavallista värikynäväritystä käytettäessä on TODELLA hidasta. Powder Blender ei kuitenkaan toimi sileillä papereilla vaan se vaatii karheampaa, 'sanded', paperia. Canson Mi-Teintes Touch on yksi esimerkki tällaisesta paperista. Ja siis tuo Touch versio, ei se perus Canson Mi-Teintes, jota näkee joka askarteluliikkeessä. Powder Blender toimii myös paperilla, joka on päällystetty gessolla.

Päädyin tilaamaan näitä tuotteita sekä samalla tilasin pienen kokeiluerän kolmea eri pastellipaperia: Clairefontaine Pastelmat, Canson Mi-Teintes Touch sekä Hahnemühle Velour.

Tämä tilaus ei muuten olisi tullut sen kalliimmaksi kuin yleensä, mutta toimituskäytännöistä johtuen tuo fiksatiivi kuljetetaan ainoastaan 'maapakettina' joka tietysti maksoi enemmän. Tilasinkin heti tuota fiksatiivia sekä Powder Blenderiä kaksin kappalein. Fiksatiivia tulen varmasti käyttämään enemmän jos se toimii niin hyvin kuin luvataan. Powder Blenderin kanssa olen vähän kahden vaihella, sillä se vaatisi paperivarastoni uusimista tai sitten joutuisin leikkimään gesson kanssa. Muita tuotteita en lähtenyt tilaamaan sillä en oikein ymmärrä esim. Titanium White - tuotteen tarkoitusta. Tarvitset kaksi eri tuottetta, jotta saat tehtyä valkoista maalia tästä tuotteesta. En ymmärrä miksen voisi käyttää ihan vain valkoista guassia tai valkoista akryylia.

Päädyin tilaamaan näitä tuotteita, koska haluan päästä eroon 'entä jos' - ajatuksesta. Sen verran paljon näistä tuotteista kohistaan tällä hetkellä. Olen myös aina miettinyt tykkäisinkö pastelleista muutenkin, mutta en omista oikein mitään papereita, jotka passaisivat pastellien kanssa. Vaikka olenkin välillä onnistunut vesivärien kanssa, niissä on niin monta sellaista ominaisuutta jotka ahdistavat. Taide ei ole hirveän hauskaa silloin jos se ahdistaa.

Tein tilauksen tänään joten toimitus menee varmasti ensi viikolle. Sitten päästään leikkimään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti