sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Maaliskuun ahkera alku

Tässä vähän päivitystä siihen mitä on saatu valmiiksi ja mitä on tekeillä :)

Ystävänpäiväksi tarkoitettu iloinen papukaijani ei "ihan" ehtinyt deadlineensä, mutta valmis taulu muuntautui kivasti anopin synttärilahjaksi.

Taustan ja ensimmäiset kerrokset tein Rembrandt vesiväreillä. Taustan siniseksi väriksi valitsin kauniin rakeisen sävyn. Ensimmäisten vesivärikerrosten jälkeen aloin työstää papukaijaa ja 'oksaa' Polychromos sekä Luminance värikynillä. Lopuksi piirsin ääriviivat ja yksityiskohdat uusiksi lyijytäytekynällä.

Myös värityskirjan parissa olen taas pakertanut. Homma lähti ehkä hiukan käsistä, sillä en edes tiedä montako tuntia väänsin tätä kyseistä kuvaa. Kauan. Halusin tehdä kuvaan kesähämärän tyyppisen valaistuksen, mutta koska kyseessä on paperi joka ei kestä yhtään vesiväriä, jouduin tekemään koko homman värikynillä ja kiillottamalla. Kiillottaminen tahtoo ottaa aika ikävästi ranteeseen ja niska/hartiaseutuun, joten lopputuloksesta ei ehkä tullut ihan niin sliipattu kuin olisin halunnut. En halua kuitenkaan rikkoa kroppaani.

Jälleen yksi kuva Lena Furbergin Måla Hästar - kirjasta. Sininen tausta ehkä vähän epäonnistui. Työstin sitä niin kauan etten lopulta enää oikein edes tiennyt mitä sen kanssa tekisi. Käytin Polychromos ja Luminance värikyniä kuten tavallista.



Yleensä kun saan jonkin teoksen valmiiksi, minulle tulee jotenkin oudon tyhjä tunne. Pää on tyhjä ideoista enkä oikein tiedä mitä tekisin. Olen yrittänyt pitää tätä tunnetta loitolla piirtämällä mahdollisimman usein, mutta tapa tuppaa unohtumaan joka ikinen kerta. Niin se on unohtunut nytkin, mutta onneksi minulla on vielä "kissa ja punatulkku" - piirros tallella. Sen tekeminen jäi ikävästi kesken jokin aika sitten, mutta tänään palasin siihen ja tein vesivärivaiheen valmiiksi.

Teokseni ovat aika karua katseltavaa aina tässä vaiheessa. Tarkoituksena on kuitenkin vain maalata ikäänkuin pohja värikynille. Tämä nopeuttaa työskentelyä tarjoamalla värikynille sen muutaman ensimmäisen kerroksen johon menee aina eniten aikaa. Samalla luon myös idean värimaailmasta.

Ja tottakai myös värityskirjaa tulee väriteltyä aina silloin kun tuntuu ettei jaksa keskittyä tarpeeksi omiin töihin. Olen kyllä ajatellut kokeilla tussaamista taas kerran uudelleen. Pidän sarjakuvamaisesta tyylistä, jossa käytetään vahvoja ääriviivoja. Omissa töissäni käytän yleensä lyijytäytekynää lopuksi, mutta joskus minusta tuntuu kuin siitä jäisi uupumaan jotain. Kevyet lyijykynäviivat tuppaavat myös hieman katoamaan värittelyn aikana, joten välillä minusta tuntuu hieman sokealta. Muistan kyllä aika hyvin oman piirustukseni, mutta olisi silti mukavempaa, jos viivat eivät katoaisi ihan täysin. Kun kerta tykkään väritellä värityskirjoja niin miksenpä opettelisi itsekin tussaamaan omia piirustuksiani.


Tällä kertaa lähdin liikkeelle pienistä yksityiskohdista. Tuntuu kuin osa työstä olisi jo tehty.

 Että tällaista näin maaliskuun alkuun :) Kun "kissa ja punatulkku" on saatu valmiiksi niin on aika suunnata kohti uusia ideoita. Taidan kuitenkin alkaa ideoida jo nyt, etten putoa siihen hirveään tyhjyyden kuoppaan, joka yleensä kasvaa taidetukokseksi asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti